Hart voor Diever
Vrienden van Hart voor Diever

Activiteitenorganisatie Hart voor Diever heeft Vrienden van Hart voor Diever opgericht.

De organisatie hoopt op deze manier meer financiële armslag te krijgen voor nieuwe plannen.

De activiteitenorganisatie Hart voor Diever maakte 28 februari 2022 een doorstart. De groep inwoners die onder andere de opening van Dorpshuis Hart van Diever verzorgd heeft in 2019 kwam opnieuw bij elkaar om structureel leuke activiteiten voor alle gelederen van de bevolking van Diever en omgeving te organiseren.

Zonder een cent op zak werden een quiznight, ouderenmiddagen, jeugdsoosavonden, 4×4 zaalvoetbal en een cabaretavond met Boerenblond gehouden. In samenwerking met andere organisaties werd een zeskamp en ouderenmiddagen georganiseerd.

Dat samenwerken werd erg gewaardeerd in de omgeving en in september 2022 is de organisatie in vorm veranderd en een stichting geworden. De komende jaren is de wens namelijk dat de plannen groter worden om de gehele bevolking van Diever nog meer te kunnen brengen.

Een duidelijke structuur hoort daarbij. De groep enthousiastelingen heeft voor 2023 en verder weer het nodige op het programma staan. Om te kunnen groeien is echter meer financiële armslag nodig. De nodige fondsen zijn aangeschreven, maar dat heeft tijd nodig.

Vrienden van Hart voor Diever

Om eerder de plannen na de herstart te kunnen financieren is het plan opgevat om de Vrienden van Hart voor Diever op te zetten. Particulieren, gezinnen, families, vriendengroepen en bedrijven kunnen naar eigen budget een bedrag inleggen om activiteitenorganisatie Hart voor Diever te ondersteunen en verbeteringen aan dorpshuis Hart van Diever te helpen bekostigen.

Bij de nieuwjaarsreceptie van de OVD (ondernemersvereniging Diever) werd in de thuisbasis van Hart voor Diever, dorpshuis Hart van Diever, de eerste aanzet gedaan. Dit leverde direct het mooie bedrag van 3000 euro op.

Vrienden van Hart voor Diever